logo-editoo

tips om met smartphone fotografie een leuk en feestelijk cadeau te maken

6 tips voor smartphone fotografie

Kun jij al een beetje overweg met je mobiele telefoon maar wil je betere foto’s maken met je camera? Zonder bemoeienis van je kinderen of kleinkinderen die (wanneer ze je iets proberen uit te leggen met hun vingers) over het scherm vliegen en waarbij alles veel te snel gaat? In dit artikel besteden we aandacht aan smartphone fotografie. Zodat ook jij straks een origineel cadeau voor de feestdagen hebt. Lees je mee?

1- de basis: licht, camera, actie!

Een mooie foto begint bij het begin: een schone lens. Dat is toch logisch zou je denken? Toch is het zo’n belangrijke onderschatte regel, dat we hem wel moeten noemen. Zodra de lens vies en daardoor wazig is, kun je de geschoten foto’s allemaal afschrijven. Even met je t-shirt of een schone doek langs de lens en je kunt van start. Een andere bepalende factor voor een mooie foto is licht. En zoals met de meeste buitenfoto’s is het mooiste licht wanneer de zon laag aan de horizon staat. Dat betekent aan het begin of aan het einde van de dag. Wanneer de zon lager komt te staan, wordt het licht warmer, waardoor de kleuren van het najaar nog eens versterkt worden.

2- zoom in met je voeten

Is de zandbak net te ver weg of staat je zoon precies aan de andere kant van het voetbalveld? Zoom vooral níet in met de camera van je mobiele telefoon. Je foto’s worden er onscherp van. Zoom in plaats daarvan in met je voeten door dichterbij het onderwerp te gaan staan. De zoom-functie van je telefoon is niets anders dan een optische vergroting van het beeld in plaats van een echte zoomlens die je op professionele camera’s hebt. Je krijgt hierdoor geen mooie scherpe vergroting, maar een korrelig, onherkenbaar beeld.

3- train je selfie-arm

Samen een appeltaart bakken? Tijd voor een selfie. Een goede selfie is niet zo makkelijk als je misschien denkt. Een selfie, die altijd slaagt, neem je namelijk van boven. Tijd voor een training van je armen dus. Wist je trouwens dat je ook een foto kunt ‘klikken’ met de volume knop? Misschien krijg je je vinger net niet goed op het touch screen en dan zijn de knoppen aan de zijkant van je mobiel een goede hulp. Wil je een shot van veraf maar is er geen fotograaf in de buurt? Gebruik dan de zelfontspanner die je instelt voor een x-aantal seconden. Ren terug naar je plek en *flits*. Een fotograaf was nog nooit zo snel gevonden.

4- snel, sneller, snelst

Hebben de kids de verkleedkist van zolder ontdekt en paraderen ze rond in oude kleding van oma, oude rokken van de kringloop en mama’s veel te grote schoenen? Dat vraagt om een uitgebreide fotoshoot! Met de burst functie van jouw telefoon maak je meerdere foto’s per seconde. Zo zit er altijd een goede foto tussen. Tegenwoordig heeft bijna elke telefoon deze functie. Het is waarschijnlijk een kwestie van een instelling aanpassen en ook jij kunt supersnel de modeshows vastleggen.

5- wel een filter

Waar sommige mensen zweren bij #nofilter, houden wij wel van een knap staaltje nabewerking. Een mooi effect in zwart-wit of juist extra felle kleuren. Het geeft je foto net dat beetje extra. Met de functie bewerken kun je op een eenvoudige manier filters gebruiken voor al je foto’s. Zonder dat je hiervoor grafische kennis nodig hebt of nog een app op je telefoon moet downloaden.

6- je herinneringen bundelen in een mooi naslagwerk

Heb je zo’n gave fotoreeks gemaakt van een verenigingsactiviteit, bedrijfsuitje of verkleedpartijtje? Verzamel die foto’s en ga aan de slag met het maken van een fotokalender, notitieblok, planner of agenda. Leuk om je (personeels)leden, gezinsleden mee te verrassen tijdens de feestdagen!

Onze specialisten helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en je alles te vertellen over onze digitale mogelijkheden met deze speciale creaties. Stuur een mail naar support@editoo.nl of bel naar 085.7737742 voor een vrijblijvend advies.

kalenders bedrukken als relatiegeschenk?

Ook daar helpen we je graag bij. Stuur ons 12 liggende foto’s en wij maken er een volledige kalender van in de stijl van jullie vereniging en/of bedrijf. Verstuur al vanaf €3,95 per stuk!

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.