logo-editoo

sealen, hoe milieuvriendelijk is dat eigenlijk?

sealen, hoe milieuvriendelijk is dat eigenlijk?

Bij Editoo zijn we dol op kritische klanten, zij houden ons scherp en denken met ons mee. Zo kregen we recent een vraag over de seals die wij om de magazines en clubbladen doen. Want hoe milieuvriendelijk zijn deze eigenlijk? En kunnen die niet van biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt worden?

Dit zijn goede vragen waar we graag antwoord op geven. Laten we voorop stellen dat Editoo zo milieuvriendelijk mogelijk produceert en we ‘groen ondernemen’ in het vaandel hebben staan. We drukken op FSC-gekeurd papier, wekken onze eigen stroom op met zonnepanelen en werken zo milieuvriendelijk mogelijk. Vanuit die hoedanigheid hebben we natuurlijk ook gekeken naar de plastic seals.

kiezen voor een seal

Een seal om je magazine of clubblad zorgt ervoor dat deze netjes op de deurmat belandt. Daarom adviseren wij altijd te sealen als je met de post verzendt, maar dit is niet verplicht. Alleen als je via Editoo kiest om te verzenden met PostNL is dit verplicht. Dit is een eis van PostNL.
Er gebeurt onderweg nog wel eens iets, waardoor een blad vies wordt of beschadigd raakt. De meeste klanten kiezen daarom voor sealen. Ze zijn er voorstander van omdat de lezers de verschillende edities verzamelen en bewaren. En dan is het natuurlijk wel belangrijk dat deze netjes worden bezorgd. Een seal werkt dan als een beschermend jasje!

milieuvriendelijk jasje

Natuurlijk streven we er naar om het ‘jasje om het clubblad’ zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. We hebben serieus de mogelijkheid van een seal van biologisch plastic onderzocht. Deze soort seals worden meestal gemaakt van zetmeel en andere plantaardige producten. Hierbij stellen wij ons de vraag hoe milieuvriendelijk de productie op het land hiervan is…

Daarom kiezen wij voor een seal van gerecycled plastic. Dit is het meest ideale wat we tot nu hebben kunnen vinden. Milieuvriendelijker is er niet op de markt. Het mooiste is dat we de seals van de verstuurde magazines en clubbladen kunnen hergebruiken. Bewaar deze dus en lever ze in met het andere overtollige plastic. Zo wordt het opnieuw gebruikt en valt hetzelfde plastic seal met daarin uw nieuwe clubblad bij u op de deurmat. Hoe mooi is dat?

ook een vraag?

Heeft u ook een kritische, informerende of leuke vraag over Editoo of het maken van clubbladen? Dan ontvangen wij die graag! We zoeken het voor u uit en beantwoorden de vraag graag. Misschien is de vraag wel zo inspirerend dat we hem met alle Editoo-gebruikers delen. Zo leren we weer van elkaar! Onze bladenexperts zitten voor u klaar. U kunt uw vraag mailen naar niek@editoo.nl.

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.