logo-editoo

meetup opent je ogen en inspireert

een inspirerende meetup

Leren van elkaar is leuk, toch? Vanuit deze gedachte is het fenomeen Meetup bezig aan een opmars in Nederland. Een Meetup is een kleinschalig evenement waarbij mensen samenkomen om kennis over een bepaald onderwerp te delen. Deelname is meestal gratis. Over van alles worden Meetups georganiseerd, van koken tot sporten en van schrijven tot fotograferen.

Er zitten zeker leuke inspirerende Meetups voor bladenmakers tussen. Iemand organiseert de Meetup en laat een deskundige of inspirerende spreker over een bepaald onderwerp aan het woord. Meestal gaat dit via presentaties, maar het kan ook in de vorm van een workshop, groepsdiscussie of sportevenement. Waar en wanneer er een Meetup wordt georganiseerd staat op meetup.com.

machtig interessant

Dit was de eerste Meetup die ik in lange tijd bezocht, en ik heb er veel aan gehad. Naast dat je nieuwe mensen leert kennen, is het opdoen van kennis en andere inzichten leuk. Het onderwerp Caught in the App sluit goed aan bij mijn persoonlijke interesses. Dit is natuurlijk belangrijk, maar ook het informele karakter met gelijkgezinde mensen draagt bij aan een leuke en interessante avond. Ik kijk alweer rond voor nieuwe Meetups.

Snoepwinkel voor bladenmakers

Er worden bijna wekelijks in het hele land verschillende Meetups georganiseerd. Deze worden altijd ruim van tevoren aangekondigd op meetup.com. Het is een soort snoepwinkel waar je gratis bijeenkomsten uitkiest die je zelf interessant vindt. Bij een Meetup over schrijven of communicatie kan je nieuwe vaardigheden opdoen. Maar er zijn ook Meetups waar je juist de nieuwste ontwikkelingen over een bepaald onderwerp ervaart. Zo is er dus voor ieder wat wils!

Caught in the App

Zelf bezocht ik vorige maand in Arnhem een Meetup waarbij fotograaf en sociaal-ondernemer Ritzo ten Cate een presentatie gaf. De Meetup werd georganiseerd door Media Villa Arnhem. Het verhaal van Ritzo gaat over hoe wij als maatschappij helemaal smartphone-verslaafd zijn. Hij heeft dit met fotografie beeldend gemaakt. Vanaf de zomer van 2016 portretteert hij mensen die verzonken zijn in hun telefoon als ze op straat lopen. Hij fotografeert ze op het moment dat ze ontwaken en ze van een online wereld terugkomen in onze fysieke wereld. Een paar voorbeelden van zijn foto’s vind je hier.

Dit leverde wonderlijke foto’s op die onder meer in Trouw zijn gepubliceerd. Hij noemt zijn project Caugth in the App. Zijn doel is om mensen in te laten zien hoe verslaafd wij aan onze telefoon zijn en hoe het ons leven beïnvloed. Het leidt zelfs tot gevaarlijke situaties, zoals in het verkeer. In de Meetup presenteerde hij eerst zijn foto’s en werkwijze en voegde hier interessante cijfers over ons smartphonegebruik aan toe. De Meetup werd afgesloten met een groepsdiscussie en een netwerkborrel. Deze Meetup trok ongeveer honderd geïnteresseerden!

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.