logo-editoo

KBO, afdeling Apeldoorn en Epe aan het woord

KBO, afdeling Apeldoorn en Epe aan het woord!

Iedere maand zijn er KBO afdelingen die met de online tool van editoo een nieuwsbrief / magazine maken, die in het landelijke magazine ingevoegd kunnen worden.  Aan het woord Max Lamper, redacteur van KBOdeWijzer afdeling Apeldoorn en Epe.

Onze KBO afdeling maakt sinds januari 2012 gebruik van editoo voor het maken van het afdelingsblad KBOdeWijzer. Dit verschijnt 9 keer per jaar met 8 pagina’s kleur en 1 keer met 8 kleur en 4 zwart wit.

Hoe maakten jullie het blad voorheen en hoe maken jullie het blad nu?
Het blad werd gemaakt door 1 redacteur met Microsoft Word en vervolgens gekopieerd en geniet. Artikelen werden per e-mail en soms per post, geschreven of getikt, aangeleverd. Nu wordt het samengesteld door 2 redacteuren en uiteindelijk opgemaakt door 1 redacteur. Artikelen worden aangeleverd per e-mail.

Wat is de meerwaarde van een mooi glossy blad?
Teksten zijn beter leesbaar en het is mogelijk om afbeeldingen in kleur toe te voegen. Het blad oogt verzorgder en kan als ‘visitekaartje’ worden gebruikt.

Is het moeilijk voor de redactie?
Het is niet moeilijk maar het kost wel tijd. Het gereedmaken van de artikelen, het opzoeken en toevoegen van illustraties kost bij elkaar toch wel even de tijd.  Soms moet de hulp van support worden ingeroepen voor, al of niet blijvende, kleine of grotere aanpassingen. Dat gaat altijd prima.

Met wat voor inhoud vullen jullie je blad?
We hebben een columnist, een paar vaste stukjesschrijvers en artikelverzamelaars en iemand die sudoku-puzzels genereert. Verder gebruikt de redactie artikelen afkomstig van KBO-Gelderland en de KBO-PCOB en zoekt passend materiaal op het internet.

Wat vinden de leden van het blad, krijg je waardering voor het mooie blad?
De meeste leden zie en spreek ik zelden of nooit persoonlijk, maar als ik ze spreek (b)lijkt iedereen tevreden te zijn met de vorm waarin ons afdelingsblad verschijnt. Een enkele keer krijg ik, meestal inhoudelijk, commentaar en vaak complimenten!

Max Lamper
Redacteur KBOdeWijzer

 

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.