logo-editoo

extra websites met rechten vrije foto’s

rechtenvrije foto’s

Bij editoo vinden we het belangrijk om onze kennis en kunde te delen met onze klanten en volgers. Daarvoor schrijven we regelmatig blogs en brengen we ieder maand het eigen editoo Magazine uit. Maar naast het delen van eigen inzichten vinden we het nog veel belangrijker om informatie van andere editoo-gebruikers te delen. Want niemand heeft alle wijsheid in pacht, toch?

Het laatste editoo-magazine ging over het zorgvuldig gebruiken van foto’s die je online vindt. Hiervoor zijn speciale websites die rechtenvrije foto’s aanbieden. We hebben er zelf een aantal genoemd, maar waren ook benieuwd of onze lezers nog websites kennen of tips hebben. Op deze oproep kregen we veel reacties, waarvan we er graag twee uitlichten. Dat zijn de reacties van Pieter van Tol en Anneke Brinkman.

anneke brinkman

Anneke maakt als redactrice mede het blad van de Groei & Bloei afdeling Zeist e.o. In het kleurrijke blad Tuinzin maken ze veel gebruik van foto’s. Persoonlijk heeft ze het meest aan de website pixabay.com. Ze vindt dit een geweldige site waar ze veel geschikte foto’s vindt. Er staan veel mooie foto’s op over bloemen, planten en natuur. Ook is www.pexels.com een goede website om rechtenvrije foto’s te vinden. 

Check altijd even hoe het per foto hoe het precies met de foto zit. 

pieter van tol

Pieter is betrokken bij het blad van de MS Vereniging in Groningen en Noord-Drenthe. Hij werkt daar mee aan het blad met de toepasselijke naam Regio bericht. Hij kwam met de tip dat je bij Google Afbeelding onder het knopje ‘tools’ kunt kiezen voor de rechten van een afbeelding. Zo kun je ook met Google zoeken op rechtenvrije foto’s. Let wel op dat je nog steeds controleert of een foto écht rechtenvrij is. Je blijft hiervoor namelijk zelf verantwoordelijk en aansprakelijk.

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.