logo-editoo

eigen blad gered door nieuwe enthousiaste redactie

nieuwe enthousiaste redactie

Laat deze uitgave van ‘BEEK’ niet de laatste zijn, met deze oproep probeerde redacteur Wim van de Bor het blad van het Apostolisch genootschap Zwolle te redden. Er waren snel nieuwe redactieleden nodig. Door deze oproep, goede ondersteuning en een duidelijk plan bestaat het blad nu nog steeds!

Sterker nog: We werken nu met een nieuwe groep enthousiaste redacteuren aan het blad, vertelt Wim trots. Zelf is hij al jaren bij het blad betrokken en zag dat er steeds meer op zijn bordje kwam.

samen schouders eronder

Wim: De afgelopen jaren heb ik regelmatig binnen onze gemeenschap gevraagd om extra redactieondersteuning. Helaas kwam daar toen niet zo veel uit. Maar het blad werd wel goed gewaardeerd door de leden. Daarbij gaven ze aan dat ze het zonde zouden vinden als het blad verdwijnt.

Toen vorig jaar juni duidelijk werd dat het laatste blad eraan zat te komen, heb ik van de situatie gebruikgemaakt. Ik heb een oproep met handreiking gedaan. Waarbij ik graag als hoofdredacteur betrokken blijf en de redactieleden wil begeleiden. Daarbij stond de werkstructuur als houvast in grote lijnen al vast. Samenvattend: de nieuwe redactie kwam in een gespreid bedje terecht.

Ik heb persoonlijk mensen gevraagd om hun talenten in te zetten. Zeker omdat het blad binnen onze gemeenschap in Zwolle een belangrijke rol vervult. We delen er lokale informatie en verhalen. Daarnaast is het een belangrijke inspiratiebron voor religieuze verdieping. Tot mijn vreugde begroette ik na mijn oproep vier nieuwe redactieleden. We hebben toen direct de schouders eronder gezet, zodat BEEK toch blijft bestaan.

een duidelijk redactieplan

Binnen het apostolisch genootschap in Zwolle is er een duidelijk redactieplan. Dit zorgt voor duidelijkheid. De BEEK moet namelijk goed aansluiten op de doelstellingen van het genootschap. We willen de betrokkenheid en verbondenheid bij elkaar vergroten en waar mogelijk aanzetten tot dialoog op ‘ooghoogte’. De redactie bestaat nu uit vijf mensen. Afhankelijk van de inhoud van het blad heeft ieder zijn eigen taak. Verder zijn er vaste leden die regelmatig een artikel of foto aanleveren.

We komen vier keer per jaar uit en beginnen iedere uitgave met een redactievergadering. Iedereen is zo enthousiast dat we starten met een flinke brainstorm. Na anderhalf uur zijn er genoeg onderwerpen om méér dan één blad te vullen. Iedereen gaat dan aan de slag met zijn artikel. Daar helpen we elkaar natuurlijk bij.

toekomstbestendig blad

Deze manier van werken zorgt ieder kwartaal weer voor een mooi blad! Een blad dat zo een mooie aanvulling is op ons landelijke blad De Stroom. Wij schrijven over Zwolle en omgeving, terwijl het landelijke blad voor de overkoepelende paraplu zorgt. De BEEK blijft zich dus bewijzen en is zeker toekomstbestendig!

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.