logo-editoo

een marine magazine vol met originele verhalen

Een marine magazine vol met originele verhalen

Er zijn veel verenigingen, organisaties en bedrijven die hun magazine of clubblad maken met de software van editoo. Maar voor sommige doen we meer, zoals de vormgeving en de redactie. Dit doen we bijvoorbeeld voor het blad ‘VastWerken’. Het verenigingsblad van de AVOM, een veteranenorganisatie voor marinemensen. Het mooiste is dat we recent een jubileumeditie hebben gemaakt, het blad bestaat méér dan 30 jaar!

De veteranen vinden hun eigen clubblad vier keer per jaar op de deurmat. Het leuke van het maken van een veteranenblad is dat veteranen vol zitten met mooie en stoere verhalen. Zoals anekdotes over de dienstplicht, het leven aan boord en indrukwekkende mariniersverhalen uit de voormalige kolonie Nederlands-Nieuw-Guinea.

ontwikkeling

Iedere uitgave wordt er op de middenpagina van het magazine met foto’s teruggeblikt op vervlogen marinetijden. Het is dé plek in het magazine waar nostalgie tot leven komt. Voor het recente jubileumnummer van VastWerken, zijn we dan ook de VastWerken-archieven ingedoken. Als je zo door de jaargangen bladert zie je pas hoe het clubblad zich in deze periode heeft ontwikkeld. Zo begon het met een eenvoudig zwart-wit A5-boekje met een blauwige kaft.

n de loop van de jaren werd het formaat groter, kwam er meer kleur en werd er steeds meer gebruik gemaakt van foto’s. En met de techniek van vandaag de dag, kun je eenvoudig mooie professionele magazines maken. Vol met kleuren, mooie foto’s en voorzien van een grote kleurencover. Deze ontwikkeling zie je ook terug in de huidige VastWerken.

een magazine maken?

Voor VastWerken verzorgen we zowel de inhoudelijke redactie als de opmaak. Bij een goed magazine horen ook mooie nieuwtjes en achtergrondverhalen. Een aantal veteranen en het bestuur leveren zelf verhalen aan. Verder schrijft een journalist meerdere verhalen. Zo stond hij in Den Helder tussen de mariniers die terugkwamen van een missie op zee en is hij present bij de jaarlijkse reünie. De rest van de verhalen voor het verenigingsblad wordt gehaald uit de persberichten van defensie en uit verschillende defensiebladen. Dit vormt een informatiebak met interessante verhalen waar de lezers met smacht op zitten te wachten.

veteranenbladen

VastWerken is niet het enige veteranenblad dat bij editoo gemaakt wordt. Er zijn verschillende andere veteranenclubs en instellingen die hun verenigingsblad of magazine zelf met editoo maken. Zoals de UNIFIL-vereniging met hun clubblad Dubbel Vier.

Veteranen en oud-militairen zitten vol met verhalen uit de oude doos. Verhalen die goed zijn te delen in een eigen magazine. Verder is de onderlinge verbroedering groot en zijn ze landelijk georganiseerd in diverse veteranenplatforms. Een eigen blad is dan een belangrijk communicatiemiddel om met elkaar in contact te blijven!

Het is dus logisch dat steeds meer veteranenclubs met editoo werken. Wilt u weten of editoo ook iets voor uw vereniging kan betekenen? Kijk dan verder op onze site of bel voor meer informatie naar 085-7737742.

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.