logo-editoo

editoo magazine: over de gevaren van foto’s van internet

de gevaren van foto’s van internet

Een mooie foto zegt méér dan duizend woorden! Dat is natuurlijk zonder meer waar. De juiste foto maakt een verhaal helemaal af. Alleen moet je dan wel nét even de juiste foto hebben! En als je die niet hebt, dan pluk je die gewoon van internet… Of toch niet?

Over foto’s van het internet krijgen wij bij Editoo steeds meer vragen. Klanten willen graag weten hoe het zit met het gebruiken van online foto’s. Dit is een hele terechte vraag, want je mag niet zo maar iedere foto gebruiken en in het clubblad of op je website zetten. Daaraan zijn spelregels verbonden.

het auteursrecht

Deze spelregels zijn met het auteursrecht in de wet vastgelegd. De wet houdt in dat je niet zomaar een foto mag gebruiken. De spelregels leggen we in het online Editoo magazine uit. Het gaat helaas regelmatig fout en de schade kan in de duizenden euro’s lopen. En dat wil natuurlijk niemand!

Met dit online magazine weet u beter wat er wel en niet mag. En als klapper op de vuurpijl behandelen we een aantal sites waar je wél gratis rechtenvrije foto’s vindt. De volgende onderwerpen komen in het magazine aan bod:

• online foto’s zoeken, wat zijn de spelregels
• rechtenvrije foto’s: waar vind ik ze?
• pas op: verdienen aan ‘misbruik’ van foto’s

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.