logo-editoo

De voordelen van Print (directmail) versus digitale mail.

In dit digitale tijdperk, waarin e-mails en andere digitale berichten de boventoon voeren, lijkt direct mail  soms in de schaduw te staan. Echter, direct mail heeft nog steeds opvallende voordelen ten opzichte van digitale alternatieven. Vooral wanneer je gebruikmaakt van Editoo en partners zoals PostNL, kun je een krachtige en effectieve marketingaanpak realiseren. In dit artikel zullen we de voordelen van direct mail en print onderzoeken en laten zien hoe een samenwerking met Editoo en PostNL kan leiden tot kostenefficiënte en doelgerichte marketing.

1. Tastbaarheid en Persoonlijkheid

Een van de meest waardevolle voordelen van direct mail is de tastbaarheid van het medium. Fysieke brieven, flyers of brochures kunnen worden vastgehouden, gevoeld en bewaard door de ontvanger. Dit creëert een tastbare connectie tussen het merk en de ontvanger, waardoor de boodschap meer impact heeft. In vergelijking met digitale mails die vaak verloren gaan in een overvolle inbox, maakt direct mail een blijvende indruk op de ontvanger.

2. Lagere Concurrentie en Betere Aandacht

Digitale inboxen worden vaak overspoeld met een overvloed aan e-mails, waardoor het moeilijk is om op te vallen tussen de vele berichten. In contrast hiermee is de concurrentie in de brievenbus aanzienlijk lager. Een goed ontworpen direct mailstuk kan daarom de volledige aandacht van de ontvanger trekken, zonder te verdwijnen tussen talloze andere communicaties.

3. Hoger Betrouwbaarheid en Geloofwaardigheid

Direct mail wordt vaak beschouwd als een betrouwbaarder communicatiemiddel dan digitale mail. Het wordt geassocieerd met serieuze intenties van de afzender, omdat het meer moeite en kosten vergt om te produceren en te versturen. Dit kan leiden tot een hogere geloofwaardigheid en vertrouwen bij de ontvanger ten opzichte van digitale communicatie, vooral in een tijd waarin digitale spam en phishing-aanvallen veelvoorkomend zijn.

4. Gericht en Persoonlijk

Met direct mail is het mogelijk om heel gericht te targeten op specifieke doelgroepen. Door gebruik te maken van databronnen en analyse kunnen marketeers direct mail samenstellen die precies aansluit bij de behoeften en interesses van de ontvangers. Dit maakt de boodschap persoonlijker en relevanter, waardoor de kans op een positieve reactie toeneemt.

5. Mogelijkheden voor Creatieve Vormgeving

Direct mail biedt ongeëvenaarde mogelijkheden voor creatieve vormgeving. Het is mogelijk om opvallende, aantrekkelijke ontwerpen te maken die de aandacht van de ontvanger trekken en een blijvende indruk achterlaten. Dit creatieve aspect kan de effectiviteit van de marketingcampagne aanzienlijk verbeteren.

6. Meetbare Respons en Effectiviteit

Hoewel digitale mail gemakkelijk te traceren is, biedt direct mail ook meetbare responsmogelijkheden. Via unieke codes, speciale telefoonnummers of aangepaste landingspagina’s kan de effectiviteit van een direct mailcampagne worden gemeten. Dit stelt marketeers in staat om de ROI van hun campagnes te analyseren en te verbeteren.

In conclusie blijft en is direct mail een waardevolle marketingstrategie, vooral met zijn tastbaarheid, lagere concurrentie, betrouwbaarheid, gerichtheid, creativiteit en meetbaarheid van respons. Met de ondersteuning van tools zoals Editoo voor opmaak en samenwerking en de voordelige verzending via PostNL, kan direct mail een kosteneffectieve en krachtige aanvulling zijn op de marketingmix. Het vinden van de juiste balans tussen digitale en fysieke communicatie is cruciaal voor een effectieve en succesvolle marketingstrategie in de moderne wereld. Neem vandaag nog contact op met Editoo om de mogelijkheden te verkennen voor het drukken en versturen van jouw direct mail en periodieke publicaties. Samen kunnen we jouw communicatie naar nieuwe hoogten tillen en de impact op jouw doelgroep maximaliseren.

neem vandaag nog contact op voor je eigen direct mail

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.