logo-editoo

club magazine voor verenigingen

Waarom iedere vereniging een club magazine kan gebruiken

Hoe klein of groot ze ook zijn, veel verenigingen brengen regelmatig een clubblad uit. En dat is niet zonder reden. In tegenstelling tot veel e-mails, nieuwsberichten op je website of flyers in de kantine, wordt een club magazine namelijk vaak wél gelezen. We geven je daarom graag wat tips en inspiratie waarmee je nóg meer uit jouw verenigingsblad kunt halen. Tips en inspiratie waar je leden blij mee maakt. En daar doen we het immers voor. Let’s go!

stimuleer vrijwilligerswerk

Bijna iedere vereniging heeft er last van: een schrijnend tekort aan vrijwilligers. Nu kun je vrijwilligerswerk onderdeel maken van het lidmaatschap of vrijwilligers een kleine vergoeding betalen om dat tekort op te vangen, maar je kunt ze ook op andere manieren belonen. Bijvoorbeeld door een rubriek in je clubblad op te nemen waarbij je in iedere editie één of meerdere vrijwilligers even in het zonnetje zet.

Tip: je kunt natuurlijk ook handig van de mogelijkheid gebruik maken om de vrijwilligers zelf te laten vertellen hoe leuk, nuttig en leerzaam het is om vrijwilligerswerk te doen!

mededelingen doen & evenementen promoten

Verenigingsbladen worden vaak geadresseerd aan leden en direct thuis bezorgd. De kans is daarmee groot dat ze ‘m even openslaan om te kijken wat er allemaal in staat. Veel groter zelfs dan dat ze even op je website of social media kijken of ze nog wat gemist hebben. Dat maakt het clubblad perfect geschikt voor het doen van belangrijke mededelingen als het ingaan van nieuwe regels of het veranderen van de contributie.

Daarnaast is het club magazine een goed kanaal om aankomende evenementen te promoten (al kun je daarvoor natuurlijk ook een eigen kalender maken). Denk hierbij aan een algemene ledenvergadering, kerstbingo, feest in de kantine en ga zo maar door. Zet het op tijd in je clubblad en je verovert vast en zeker een plekje in de agenda van je leden.

meer betrokken leden

Jouw club of vereniging wordt gevormd door de leden. Door mensen dus. Met stellingen, interviews, puzzels of reportages van afgelopen gebeurtenissen geef je die mensen een kans om zelf in je club magazine te verschijnen. Dat geeft je leden het gevoel dat ze bij de organisatie betrokken worden en daardoor voelen ze zich zelf automatisch ook meer betrokken. Daar worden ze blij van en vooral kinderen geeft dat een gevoel van trots.

sponsorinkomsten genereren met je club magazine

Het uitbrengen van een club magazine is bij editoo weliswaar goedkoop, maar niet geheel gratis. Je kunt de kosten voor het produceren en bezorgen van je clubblad dekken en er misschien zelfs wel wat extra aan over te houden door advertentieruimte te verkopen. De ervaring leert dat veel ondernemers daar wel voor open staan.

Overtuig potentiële sponsoren bijvoorbeeld met het feit dat een gepersonaliseerd clubblad dat wordt thuisbezorgd goed gelezen wordt en dat ze door je clubblad te sponsoren (met een advertentie als tegenprestatie) ook nog eens bekendheid én goodwill kweken bij je leden. Dat levert uiteindelijk alleen maar nieuwe klanten op.

editoo maakt leden, besturen én penningmeesters blij

Bij editoo zien we de kracht van een eigen clubblad. Je maakt er immers je leden blij mee, maar het geeft ook het bestuur en de organisatie achter je vereniging de kans om diezelfde leden up to date en betrokken te houden om zo uiteindelijk het bestaan van de vereniging deels te kunnen garanderen. Weegt dat op tegen de kosten? Zeker, want die zijn bij editoo hartstikke laag.

We vinden namelijk dat iedere vereniging of organisatie van een eigen blad moet kunnen profiteren. Daarom kun je met onze software zelf makkelijk en snel een clubblad maken. Kleine verenigingen met minder dan 500 leden kunnen onze software daarbij gratis gebruiken. Grotere clubs betalen maandelijks 24,50 aan licentiekosten. Je kunt bij ons natuurlijk ook heel goedkoop alleen je clubblad drukken. Dat maakt editoo vaak de beste vriend van penningmeesters.

Neem contact op voor meer informatie over je eigen club magazine of boek een demo en we komen je graag laten zien wat je allemaal met ons programma kunt bereiken!

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.