logo-editoo

magazines uitgeven in eigen beheer

dat kan simpel en snel!

Een tijdschrift uitgeven heeft doorgaans heel wat voeten in aarde. Je moet bijvoorbeeld een uitgever zoeken die wil investeren in je glossy en de productie- en distributiekosten voor haar rekening neemt. Dat klinkt mooi, maar je levert er ook wat voor in. Zo hebben uitgevers misschien wel redacteuren en grafische specialisten in dienst die jouw tijdschrift toch nét even wat anders vorm willen geven dan dat jij voor ogen had. Je magazine uitgeven in eigen beheer kan dan de oplossing zijn.

Word je eigen uitgever!

Wil je een magazine uitgeven in eigen beheer? Dan moet je denken als een uitgever. En, zonder uitgevers te kort te doen, dat is vaak makkelijker dan je denkt. Het gaat in eerste instantie vooral om praktische zaken als het bepalen van het kostenplaatje en de oplage. Denk na over wat je hebt te besteden en hoeveel magazines je daarvoor kunt laten drukken en verzenden. Je wilt natuurlijk geen verlies lijden op je tijdschriften!

Bedenk van tevoren ook goed hoe jouw ideale doelgroep eruit ziet en wat de kenmerken zijn van het gros van je lezers. Hoe oud zijn ze? Waar wonen ze? Wat zijn hun interesses en wat zouden ze graag willen leven? Of wat is het gemiddelde opleidingsniveau? Als je weet voor wie je een tijdschrift maakt, kun je de inhoud beter afstemmen op de wensen van je lezers. Relevant zijn. Graag gelezen worden. Dat is natuurlijk wel een voorwaarde voor succesvol je magazine uitgeven in eigen beheer!

Denk aan je promotie

Oké, je hebt een plan. Je hebt je doelgroep uitgebreid bestudeerd, je hebt een goede indicatie van de kosten en je hebt een eerste exemplaar gemaakt. Mooi! Maar de lezers en -nog beter- abonnees stromen niet vanzelf binnen. Je moet  je tijdschrift wel actief onder de aandacht brengen. Stukje marketing en promotie. Schrijf een persbericht, koop advertenties op social media in en check of je je eerste uitgave bij de tandarts neer kunt leggen!

Uitgeven in eigen beheer is sneller

Er zijn heel wat argumenten om je tijdschrift uit te laten geven door een uitgeverij, maar het uitgeven in eigen beheer biedt ook heel wat voordelen. Een magazine uitbrengen in eigen beheer zorgt er bijvoorbeeld voor dat je sneller kunt publiceren. Die redacteuren en grafische specialisten van de uitgever hoeven er immers niet meer naar te kijken en dat scheelt je tijd. Handig als jouw magazine ook uit nieuwsartikelen bevat!

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.