logo-editoo

print: er is zoveel mee mogelijk

de voordelen van print

Wist je dat je met een kalender oude moorden en zware misdrijven kunt oplossen? Dit bewijst het succes van de cold case kalender, een ouderwets geprint product. Op de kalender die verspreid wordt onder gevangenen, staat iedere week een andere cold case. Hoe origineel is een kalender voor gevangenen? Ze hoeven nu niet meer zelf streepjes te zetten!

U heeft de afgelopen weken vast wel gehoord over het succes van de kalender. Hij werd vorig jaar voor het eerst uitgedeeld, waarna er interessante informatie over een aantal oude zaken binnenkwam. Er zijn zelfs al oude zaken heropend. Meer over het succes bij Trouw.

kracht van print

Waar komt het succes van de kalender eigenlijk vandaan? De geprinte kalender heeft een echte bewaarfunctie. Hij is het hele jaar aanwezig in de omgeving van de gevangenen. Zij beschikken vaak over specifieke informatie over oude zaken. De gevangenen zien iedere week een andere geruchtmakende zaak voorbij komen.

De kalender is een goed doordacht concept dat zo wordt gepresenteerd dat het de gevangenen aanspreekt. De bewaarfunctie van een geprint product wordt optimaal benut. Dit geldt ook voor een clubblad of magazine, het blijft vaak op tafel liggen en wordt door meerdere mensen gelezen.

beter goed gejat…

De originaliteit van de kalender draagt zeker bij aan het succes. Daar heeft justitie goed over nagedacht. Maar het idee hebben ze niet helemaal zelf bedacht. Ze hebben zich laten inspireren door Amerika, waar een kaartspel met cold cases onder gevangenen wordt verspreid.

Het is dus een mooi gevalletje van ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’. Dit geldt natuurlijk ook voor verenigingen, clubs en organisaties: laat je inspireren door de successen van collega clubs, verenigingen of organisaties. Want zolang je het niet één op één kopieert, kun je er veel succes mee behalen. Dus kijk gerust rond en sla je slag.

 

origineel verpakken

Verder bewijst de cold case kalender dat wanneer je een boodschap origineel verpakt die goed blijft hangen. Getuige de vele tips die er binnen zijn gekomen. Wil je als vereniging een belangrijke boodschap vertellen, kijk dan eens hoe je die op een net iets andere manier kunt communiceren. We geven graag wat inspiratie:

• een fotoboekje afsluitend met een persoonlijke boodschap
• een bierviltje met daarop de informatie liggend op de bar
• een persoonlijke kaart via de post
• een poster die de leden persoonlijk aanspreekt
• een eigen magazine of blad echt gericht op de leden
• een QR-code verwijzend naar een website

Hebben jullie zelf ook leuke ideeën of voorbeelden, deel ze dan met ons! Wij bundelen ze en bieden ze aan onze lezers aan! Mail ze naar blij@editoo.nl

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.