logo-editoo

organisatie nk bmx, groot succes voor editoo klant

organisatie NK BMX

De organisatie van een heus Nederlands Kampioenschap in een olympische sport, is niet voor iedere vereniging weggelegd. Daarom mogen ze bij wielerclub UWTC uit Uithoorn met recht trots zijn op het succesvolle NK BMX dat zij op 7 en 8 juli organiseerden!

De organisatie werd door de hele club gedragen en tot een succes gemaakt. Voorzitter van de BMX-afdeling Olaf van der Wijngaard is extra verheugd met de twee Nederlands kampioenen: Laura Smulders en Niek Kimmann. “Dat we een wereldkampioen en olympisch medaillewinnaar op het podium hebben is natuurlijk geweldig voor onze vereniging, het BMX’en in de regio en voor onze exposure.”

een nieuwe baan

De BMX-afdeling van UWTC bestaat nu ruim veertig jaar en is daarmee één van de oudste BMX-verenigingen van Nederland. Logisch dan ook dat het BMX’en er in het bloed zit. Olaf: “We hebben een kleine 125 actieve BMX’ers binnen de vereniging, die van oudsher hun rondjes fietsten op een baan aan de rand van Uithoorn. Dit was een mooie baan, maar door de drassige en sompige ondergrond was er door verzakkingen veel onderhoud nodig. Met andere woorden: we wilden eigenlijk wel naar een andere plek met een nieuw baan.”

Olaf: “Die kans deed zich voor toen de gemeente een paar jaar geleden de omgeving van het terrein verder wilde ontwikkelen. We zijn toen, samen met de andere onderdelen van onze club, verhuisd naar het sportpark. Dit was voor ons dé kans om een nieuwe hoogwaardige baan aan te leggen. En met veel inspanningen, lobbywerk en goed samenwerken is er een geweldige baan gekomen die aan de hoogste standaarden van de UCI (de wereld wielerbond) voldoen. Dit betekent dat er nationale en internationale wedstrijden op onze baan georganiseerd mogen worden!”

cadeautje van de bond

Om de baan financieel rond te krijgen, besloot de vereniging een aantal werkzaamheden zelf uit te voeren. Olaf: “We hebben er met alle leden in de avonduren en de weekenden flink de schouders onder gezet, maar stap-voor-stap lukte het. Tot we in 2017 ineens van de KNWU, als soort van cadeautje,  de organisatie van het NK kregen toegewezen. Leuk natuurlijk, maar de baan en het omliggende terrein waren nog niet klaar. Dit betekende een extra inspanning van iedereen, maar uiteindelijk is het gelukt. En dat is een groot compliment naar de leden, de gemeente en alle betrokken partijen. We hebben het samen gefixt!”

optimaal exposure genieten

Olaf merkt dat het NK op de nieuwe baan als een vliegwiel voor BMX’en in de regio werkt. “De exposure is echt gigantisch, BMX en onze club staan echt op de kaart. We trekken de nodige extra sponsoren en bedrijven als partner, maar ook verhuren we de baan aan andere clubs en belangstellenden. Het geeft ons een geweldige boost vooruit!”

“Dat geldt natuurlijk ook voor ons clubblad. We hebben alle ontwikkelingen rondom de nieuwe baan daarin gevolgd en vastgelegd. Verder levert het meer advertenties en bekendheid op. Kort samengevat: de komende jaren plukken we nog volop de vruchten van de nieuwe baan en het NK. Zeker ook omdat we nu een Regionaal Trainingscentrum (RTC) voor BMX zijn geworden!”

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.