logo-editoo

inspiratie: irritatie aan de bladblazer

Inspiratie

Ken je dat gevoel? Je zit op kantoor of thuis aan de keukentafel tegen het computerscherm aan te kijken, zonder dat je weet waarover je gaat schrijven. Je bent ineens alle inspiratie kwijt. Gisteren had je het nog en nu poef… zomaar verdwenen. En het ergste is, morgen moet je een artikel inleveren.

Een verhaal waar echt naar uit wordt gekeken, want de vorige keer dat mensen iets van je lazen vonden ‘ze het zo leuk’. Iedereen moedigt je dus aan om door te gaan met schrijven en kijkt vol verlangen uit naar je nieuwe verhaal. Naar jouw creatieve hersenspinsels die je met rake woorden op papier zet. Maarja nu weet je ineens even niks.

writer’s block?

Precies dat gevoel heb ik nu. Ik mag een nieuwe blog schrijven. Geweldig leuk om te doen natuurlijk, maar ik krijg dus niks op papier. Ik lijd denk ik aan het vermaarde writer’s block. Ik was er nog zo voor gewaarschuwd en nu heb ik hem ineens. Er schijnt niet zoveel tegen te doen te zijn, toch? Vloekend en tierend heb ik al een paar keer wat woorden op papier gezet, langzaamaan puilt mijn digitale prullenbak uit. Met mijn handen in mijn haar staar ik naar het scherm.

Mijn stressniveau stijgt en ik irriteer me nu aan bijna alles. Maar vooral aan die twee ‘vreselijke bladblazers’ die buiten op straat al een uur bezig zijn met het simpel voor zich uitblazen van een paar bladeren. Ik wil het raam opengooien en tegen ze schreeuwen: “Pak die paar blaadjes met je handen op, gooi ze in de vuilnisbak en houd op met die herrie. Er proberen hier nog mensen te werken!”

megafoon pakken!

Op het moment dat ik het raam opengooi en mijn gefantaseerde megafoon tegen mijn mond zet, bedenk ik me: hé wat een heerlijke job hebben die bladblazers toch. De hele dag een beetje rondlopen en bladeren voor je uitblazen. Zij zitten niet ‘vast’ in hun verhaal. Vanuit deze gedachten kijk ik wat langer naar de beide heren in hun oranje veiligheidsvestjes en fantaseer over hoe zij hun werk vinden. Waar komen ze vandaan? En waarom hebben ze voor het ‘blaasvak’ gekozen?

Langzaam ontstaat er in mijn hoofd een verhaal rondom de beide bladblazers. Ze komen tot leven! Al snel wordt het verhaal groter en spectaculairder! Mijn vingers schieten als vanouds weer over het toetsenbord, ik bedenk nieuwe dingen en de inspiratie komt los. Wat een heerlijk gevoel. En ineens merk ik op: hé het lukt weer, mijn creativiteit is terug! Heb ik nu zo maar voor vandaag mijn writer’s block verslagen?

Oja dit kun je natuurlijk ook doen met een bladblazer

 

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.