logo-editoo

duurzame communicatie

wat wij doen

Wij bij editoo vinden het belangrijk om iets terug te kunnen en mogen doen voor de omgeving waarin we leven. Ook onze medewerkers spannen zich hier graag voor in. Met een hippe naam heet dit MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij zien dit gewoon als elkaar helpen en samen de wereld een beetje beter maken. En voor ons is dat eigenlijk niets meer dan een vanzelfsprekendheid.

100 procent groene stroom
Bij editoo draaien we helemaal op groene stroom. Op het dak van ons pand liggen 155 zonnepanelen. Gemiddeld wekken deze panelen per jaar voor 12 huishoudens stroom op. Samen met de inkoop van windenergie zorgt dit ervoor dat editoo voor de volle 100 procent groen is. Het totale oppervlakte van zonnepanelen komt neer op meer dan 250 vierkante meter. 

duurzaam papier
Voor het printen van de magazines gebruiken wij alleen papier met het FSC-certificaat. Deze certificering betekent dat het hout voor de papierproductie uit een verantwoord beheerd bos komt. Verreweg het meeste papier dat wij gebruiken komt van Sappi. Een papierleverancier die verantwoorde productie hoog in het vaandel heeft staan. 

de Ricoh printers
De clubbladen en magazines die wij in Arnhem produceren, printen wij op twee moderne Ricoh printers. Deze printers kenmerken zich door hun milieuvriendelijkheid. Alle onderdelen van deze printers zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Dit betekent dat de onderdelen die vervangen worden, ook weer opnieuw worden gebruikt. 

Ricoh ontfermt zich over de lege toners. De leverancier haalt ze op, zodat ze opnieuw gebruikt worden. Verder worden bij het printen van de clubbladen geen schadelijke chemicaliën gebruikt. De warmte die vrijkomt bij het printen wordt in de winter gebruikt om de drukkerij te verwarmen. 

Meer informatie over onze werkwijze, lees je hier.

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

persoonlijke service

Altijd persoonlijke service van één van onze grafische specialisten