logo-editoo

de buurtkrant: over updates, betrokkenheid & budgetten

de buurtkrant

Hoewel het internet veel heeft veranderd in de manier waarop we aan ons nieuws komen, blijft de wijk- of buurtkrant onverminderd belangrijk. Het immers een waardevolle bron waarmee je lezers op de hoogte kunt houden van ontwikkelingen in de buurt en zo zorgt voor meer betrokken en verbonden bewoners. En laten we eerlijk zijn, nieuwsbrieven per mail verdwijnen al snel ongelezen in je prullenbak … maar een mooie wijkkrant niet.

up-to-date buurtbewoners

Wijkkranten houden buurtbewoners voornamelijk up-to-date met het laatste nieuws. En dan hebben we het niet over de ver-van-mijn-bed-show in de nationale kranten, maar gewoon dingen die spelen in de buurt of straat en waar je woont. Dingen die iedere dag een directe impact hebben op het leven van bewoners. Bovendien kun je er, in tegenstelling tot reguliere kranten, aandacht hebben voor nieuws dat ook geschikt is voor kinderen!

meer betrokkenheid & verbinding

Een buurtkrant zorgt ook voor meer betrokkenheid en verbinding in de buurt. Alleen door mensen op de hoogte te stellen zorg je bijvoorbeeld al voor meer begrip, maar je kunt er ook goed evenementen aankondigen en vrijwilligers regelen voor projecten. Denk aan een muzikaal optreden, inzamelingen voor goede doelen of acties waarbij je met z’n allen het park of de speeltuin opruimt. Actieve bewoners raken meer betrokken en creëren zo uiteindelijk een hechte gemeenschap waarin men met meer plezier kan wonen.

Budgetten & advertenties in de buurtkrant

Een wijkkrant drukken kost nu eenmaal wat geld. Voor niets gaat immers de zon op. Vaak kun je van de gemeente al wel wat subsidie krijgen, maar je kunt ook advertenties in je buurtkrant opnemen om de uitgaven te bekostigen. Kleine, lokale ondernemers dragen maar al te graag wat bij om een advertentie of vacature in de buurtkrant te laten plaatsen. Je buurtbewoners zijn over het algemeen namelijk exact de doelgroep die ze willen bereiken. Betere marketing is er haast niet.

Je eigen buurtkrant maken

De redactie van een buurtkrant bestaat vaak uit vrijwilligers. Kleine kans dat dat grafisch vormgevers of DTP’ers zijn die kunnen helpen bij het ontwerpen van je wijkblad. Gelukkig hoeft dat ook niet, want met het online programma editoo kun je heel gemakkelijk zelf een wijkkrant maken. Zonder dat je daar grafische of technische kennis voor nodig hebt. Je sleept simpelweg de tekst en afbeeldingen naar de juiste plek en klaar is Kees.

Daarbij hebben we ook ervaring met kleine budgetten. We komen je graag tegemoet door onze software zonder licentiekosten beschikbaar te stellen voor buurtverenigingen van wijken met minder dan 500 huishoudens. Je kunt je wijkkrant daardoor al vaak voor minder dan 1 euro laten drukken en bij buurtbewoners thuis laten bezorgen. En daar doen we dan ook nog een gratis digitale bladerversie bij. Kan ook handig zijn.

Meer dan een wijkblad

editoo is de perfecte partner voor al je lokale drukwerk. We verzorgen niet alleen je buurtkrant, maar je kunt ons online programma natuurlijk ook inzetten voor andere doeleinden. Je kunt bij ons bijvoorbeeld heel gemakkelijk een:

Wat je ook maakt, we drukken en leveren altijd zo snel mogelijk. Natuurlijk met de hoogste drukkwaliteit en professioneel afgewerkt. Precies wat er voor zorgt dat je drukwerk graag gelezen wordt.

Meer weten?

Meer weten over het maken van een buurtkrant bij met editoo? Neem gerust even contact met ons op en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Maar liever nog laten we je het gewoon even zien met een vrijblijvende demo. Gewoon bij jou op locatie. Zodat je met de gehele redactie kennis kunt maken met ons programma. Wel zo prettig.

dát hebben we samen mooi gemaakt!

duurzaam drukwerk

Altijd duurzaam FSC® papier, gemaakt in een onze eigen duurzame digitale drukkerij.

snelle bezorging

Voor 12.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis. Levering via PostNL & DHL

in 3 stappen klaar

Verzamel je mooiste foto's, plaats ze in onze gratis online app en bestel direct.