LOGIN

Editoo: iedereen kan bladen maken - clubblad, magazine, vereniging

Nieuws

10 november 2014

Met veertig bladen in het voordeel zijn

"Wat goed dat je zo dicht bij je doelgroep staat! En hoe doe je dat? Wij proberen dat bij ons in het verzorgingstehuis ook te bereiken." Dit is een kleine greep uit de opmerkingen en complimenten die Marjolein Jansen kreeg tijdens de bijeenkomst 'Communicatie met Zorg' in het Drentse Beilen.

 

Verschillende communicatiemedewerkers van diverse zorginstellingen uit het noorden van het land kwamen dinsdag 28 oktober bij elkaar om te praten over communicatie in de zorg. Want wie is je doelgroep en hoe bepaal je die? En als je die scherp hebt, hoe maak je daarbij dan bijpassende artikelen? Allemaal vragen die door een team van communicatieprofessionals werden beantwoord. Maar het leukste was wel dat iedereen van elkaar leerden. Het mooiste voorbeeld hiervan is Marjolein Jansen van de Dialysekliniek Noord. Naast dat we te gast waren bij haar, inspireerde ze haar collega-communicatiemedewerkers ook.

 

Bij de Dialysekliniek Noord komen drie keer per week ongeveer dertig cliënten voor hun dialyse. Speciaal voor hen maakt ze 'De Dialoog'. Een blad speciaal voor en door de cliënten gemaakt en gevuld. Marjolein weet met haar blad heel dicht bij haar lezers te komen, zo dicht zelfs dat het bewondering oproept bij de andere professionals. "Mijn succes is eigenlijk heel simpel. Ik maak het blad naast mijn werkzaamheden als verpleegkundige. Ik sta dus heel dicht bij de mensen op de vloer. Zo weet ik wat ik ze willen lezen en wat ze bezig houdt. Daar speel ik dan op in", legt Marjolein uit.

 

Bent u ook communicatieprofessional in de zorg? Of volop bezig met communiceren tijdens uw werkzaamheden? Dan inspireert Editoo ook graag u en uw collega-communicatiemedewerkers bij de volgende bijeenkomst 'Communicatie met Zorg'.

 

 

Kijk hier voor meer informatie

 

We heten u alvast van harte welkom!


6 oktober 2014

Communicatie met Zorg

Daar ging het op dinsdag 30 september over bij Editoo. Waarom is communiceren zo belangrijk? Welke onderwerpen bespreek ik met welke doelgroep? En belangrijker nog; hoe zorg ik ervoor dat mijn artikel gelezen wordt?

Lees verder

25 september 2014

De tijdschriftenwand van Editoo

Als er mensen bij ons op kantoor en in de drukkerij op bezoek komen lopen ze vaak regelrecht naar onze tijdschriftenwand. Een grote lange wand helemaal vol met de mooiste magazines en clubbladen. Ook redacteur Max Brandon van paardenvereniging 'Dutch Paint Horse Club' deed dit. Een paint horse is een echt westernpaard die in de jaren '80 is komen overwaaien uit Amerika en nu ook in ons land steeds populairder wordt.

Lees verder

2 september 2014

Ondersteuning nodig bij Editoo?

Hij is vernieuwd! De helpfunctie in Editoo. Als je inlogt in Editoo zie je standaard aan de rechterkant onze reddingsboei. Daar vind je het antwoord op de meest uiteenlopende vragen van Editoo. En hij is nu nog uitgebreider en duidelijker. Je vindt er antwoord op de meeste vragen als: hoe verwijder ik een artikel van de pagina? Hoe maak ik een nieuwe publicatie aan? En hoe sluit ik een drukopdracht af? Het antwoord staat er altijd zonder dat je met ons hoeft te mailen of bellen. Hoe makkelijk is dat?

Lees verder

18 augustus 2014

5 jaar in Editoo

De waterliefhebbers van de Crowners Club maken al weer bijna vijf jaar hun clubblad de Crowners Actueel met Editoo. Dit was voor hun reden om in hun eigen clubblad wat extra aandacht te besteden aan de drukker van hun clubblad. Zij schreven onderstaand artikel over onze samenwerking.

Lees verder

23 juli 2014

Al weer onze vijfde nieuwsbrief!

Het is al weer juli, dus de hoogste tijd voor een nieuwe editie van onze eigen nieuwsbrief! Net zoals de vorige vier edities staat de Editoo Nieuwsbrief weer boordevol met inspirerende verhalen, andere bladenmakers die over hun favoriete blad vertellen en onze handige tips. Omdat wij weten hoe leuk het is om bladen te maken, delen wij dat graag met iedereen. Je daarbij laten inspireren door andere verenigingen en vrijwilligers is natuurlijk het leukste wat er is. Zo leer je van elkaar. Dus laat je inspireren, sla het blad open en ga aan de lees.

Lees verder

14 juli 2014

Persoonlijke ervaringen

Wat is nou het leukste om over te schrijven? Om te delen met andere lezers? Dat zijn natuurlijk persoonlijke ervaringen en verhalen. Naast dat het leuk is om over te schrijven, kun je met een paar handige tips er voor zorgen dat mensen het extra leuk vinden om over jou te lezen. Als je de ervaring in het verhaal maar op de juiste manier gebruikt. Dan is succes bijna altijd verzekerd!

Lees verder

2 juli 2014

Editoo kleurt oranje

Iedereen heeft zo zijn rituelen en gelooft erin dat bij verandering van alles fout gaat. Tijdens het WK in Brazilië hebben we dit allemaal, of dit nu bijgeloof is of niet.

Lees verder

 

 

BTW NL 809335050.B01 • KvK 09116701 • Rabobank 1226.31.145 • IBAN NL 86 RABO 0122 6311 45 • BIC RABONL2U

op al onze leveringen en diensten zijn de Algemene Voorwaarden van Editoo B.V. van toepassing zoals deze zijn geregistreerd bij de Kamer van Koophandel voor Centraal Gelderland te Arnhem

Lees hier ons Privacystatement en Cookie informatie