LOGIN

Editoo: iedereen kan bladen maken - clubblad, magazine, vereniging

Nieuws

14 juli 2014

Persoonlijke ervaringen

Wat is nou het leukste om over te schrijven? Om te delen met andere lezers? Dat zijn natuurlijk persoonlijke ervaringen en verhalen. Naast dat het leuk is om over te schrijven, kun je met een paar handige tips er voor zorgen dat mensen het extra leuk vinden om over jou te lezen. Als je de ervaring in het verhaal maar op de juiste manier gebruikt. Dan is succes bijna altijd verzekerd!


Als eerste moeten de ervaringen in een groter verhaal passen. Als je bijvoorbeeld een wedstrijdverslag schrijft, is het mooi om te vertellen over hoe je zelf in de wedstrijd hebt gespeeld of wat je als toeschouwer opviel. Jouw persoonlijke ervaringen zorgen er dus voor dat de lezer zich met je kan identificeren en het verhaal zo beter begrijpt. Daarnaast zorgt het voor mooie details in het verhaal. Je kleurt als het ware het verhaal met jouw details langzaamaan in. Want dat is toch de reden dat schrijven zo leuk is, dat je verhalen gelezen worden en blijven hangen.


Daarnaast kun je je eigen ervaringen goed gebruiken om zo wat humor en creativiteit je verhaal in te laten sluipen. Maak hierbij ook gebruik van voor jou herkenbare situaties, een leuk opgeschreven anekdote doet het natuurlijk helemaal goed. Zeker binnen een hechte vereniging waar het ook om de gezelligheid en de 'derde helft' draait.


Probeer je als schrijver eens in te leven in hoe jouw lezer zou kijken naar jouw ervaring. Wat wil hij bijvoorbeeld weten van jouw rondreis door Afrika op de motor. Of wat zou hij interessant vinden en hoe past die leuke anekdote daarin. Allemaal mogelijkheden die draaien om jouw belevenissen, hoe jij gebeurtenissen ziet en wat het voor jou betekent.


Een persoonlijk verhaal geeft een blad een extra dimensie. Het levert een ander soort verhaal op dan de gebruikelijke verhalen in een club- of personeelsblad. Vaak zorgen persoonlijke verhalen voor meer interactie met de lezers en wordt het blad beter gelezen. Een leuke verdieping dus, dat ook nog eens erg leuk is om te maken.


2 juli 2014

Editoo kleurt oranje

Iedereen heeft zo zijn rituelen en gelooft erin dat bij verandering van alles fout gaat. Tijdens het WK in Brazilië hebben we dit allemaal, of dit nu bijgeloof is of niet.

Lees verder

23 juni 2014

Tien tips om adverteerders te binden

Als vereniging is het in deze tijd van recessie nog belangrijker om adverteerders aan uw vereniging te binden en ze niet te verliezen. Met een mooi en flexibel clubblad bied je aan adverteerders en sponsoren iets extra's en geef je extra aandacht. Met deze tips wordt het clubblad nog aantrekkelijker voor leden en adverteerders.

Lees verder

20 juni 2014

Opstand der donateurs

Soms horen we van klanten verhalen die wij graag met het grote publiek willen delen. Zo ook het verhaal van de Stichting Vrienden van de Noorse Boskat. Uit financiële redenen overwoog het bestuur om te stoppen met het magazine 'het Boskatblad'. Toen de donateurs van dit voornemen op de hoogten werden gebracht, kwamen ze massaal in opstand. Maar liefst 88 procent gaf aan het blad erg belangrijk te vinden en waren tegen het afschaffen.

Lees verder

27 mei 2014

De productie bij Editoo, hoe zit dat precies?

Wat gebeurt er met ons magazine als we hem online hebben afgesloten? Die vraag stellen onze klanten regelmatig aan ons. Misschien heb je bij een bezoek aan ons de drukkerij al bezocht en heb je zelf gezien hoe de magazines worden gedrukt. Maar het productieproces houdt meer in!

Lees verder

9 mei 2014

Editoo op de Beleef Plus Limburg

De 50-plusser van tegenwoordig is een vitaal persoon die graag actief is in zijn vrijetijd. Speciaal voor deze doelgroep is er de Beleef Plus Limburg, de beurs voor de actieve 50-plusser. Dit is voor Editoo een mooi event om te laten zien hoe leuk en makkelijk het is om een eigen clubblad te maken. Juist ook voor 50-plussers.

Lees verder

28 april 2014

And the winner is: loopgroep Social Mile

De Arnhemse sportverkiezing, een terugkerende traditie in Arnhem die op woensdagavond 23 april weer plaats vond. Naast het uitroepen van de Arnhemse sportman en -vrouw van het jaar, werd ook het beste Arnhemse sportinitiatief van het afgelopen jaar gekozen. Deze prijs wordt aangeboden door Editoo. De prijs is voor innovativiteit; iets dat dus past bij ons. Aan de prijs is een Editoo-communicatiepakket ter waarde van 500 euro verbonden.

Lees verder

11 april 2014

Editoo en NOB werken samen

Hoe belangrijk is communiceren via een clubblad voor lokale verenigingen? Heel belangrijk; zo vindt de Nederlandse Onderwatersport Bond, de NOB. Daarom gaan de NOB en Editoo samenwerken om de aangesloten verenigingen nog beter te laten communiceren met hun verenigingsbladen.

Lees verder

 

 

BTW NL 809335050.B01 • KvK 09116701 • Rabobank 1226.31.145 • IBAN NL 86 RABO 0122 6311 45 • BIC RABONL2U

op al onze leveringen en diensten zijn de Algemene Voorwaarden van Editoo B.V. van toepassing zoals deze zijn geregistreerd bij de Kamer van Koophandel voor Centraal Gelderland te Arnhem

Lees hier ons Privacystatement en Cookie informatie