LOGIN

Editoo: iedereen kan bladen maken - clubblad, magazine, vereniging

Nieuws

5 december 2014

Verschil tussen vroeger en nu!

Het maken van clubbladen is met de opkomst van de computer en het internet razendsnel veranderd. Veel verenigingen die met onze software werken brengen vaak al tientallen jaren een eigen clubblad uit. Deze verenigingsleden hebben zelf de evolutie van het clubblad meegemaakt. En weten het dan ook nog eens sprekend te verwoorden. Zo ook Anke Snel-Delftgaauw van het A-Ford Journaal, een vereniging van liefhebbers van oude Fords. Hun verhaal:

 

Nou, ..... Even snel dan!

 

Toen we ruim 17 jaar geleden de redactie van Dirk en Trudy overnamen, was de titel van deze rubriek slechts een zinspeling met onze achternaam. De meeste copy werd aangeleverd via een brief, soms een floppy. Als alles verzameld was ging het naar de vormgever, die het op zijn beurt weer doorspeelde naar de drukker. Het was niet ongebruikelijk dat er tussen het doorgeven aan de vormgever en het daadwerkelijke Journaal per post ontvangen, een periode van 6 weken lag.

 

In de loop der jaren is er veel veranderd, het vormgeven wordt niet meer uitbesteed, de meeste copy wordt nu digitaal aangeleverd en vooral door het veranderen van drukker wordt er heel veel tijd bespaard. Aangezien de huidige drukker ook met de tijd mee gaat zijn wij in staat om copy die op het laatste moment wordt aangeleverd meestal nog even snel een plaatsje te geven. Nu 94 Journaals later ligt het gedrukte exemplaar binnen een week na aanlevering bij de drukker al bij u op de mat. Sneller kan bijna niet!

 

Aangezien er tussen de verschijning van het ene Journaal en de daarop volgende 2 maanden zitten, kan het wel eens gebeuren dat er in de tussentijd iets aan de leden bekend gemaakt moet worden. Vroeger werden er dan brieven verzonden, maar om dat ook even snel te kunnen doen werd en wordt er de laatste jaren veel gebruik gemaakt van e-mails.

 

De redactie van het A-Ford Journaal


24 november 2014

De drukste periode van het jaar

De decembermaand staat weer voor de deur. Natuurlijk betekent dit lekkere kerstdiners en oliebollen, maar voor ons is het de drukste periode van het jaar. Iedereen wil nog graag voor de kerstdagen de speciale kersteditie van het clubblad bij de leden thuis hebben. De printers draaien dan ook overuren om alles op tijd weggewerkt te krijgen.

Lees verder

10 november 2014

Met veertig bladen in het voordeel zijn

"Wat goed dat je zo dicht bij je doelgroep staat! En hoe doe je dat? Wij proberen dat bij ons in het verzorgingstehuis ook te bereiken." Dit is een kleine greep uit de opmerkingen en complimenten die Marjolein Jansen kreeg tijdens de bijeenkomst 'Communicatie met Zorg' in het Drentse Beilen.

Lees verder

6 oktober 2014

Communicatie met Zorg

Daar ging het op dinsdag 30 september over bij Editoo. Waarom is communiceren zo belangrijk? Welke onderwerpen bespreek ik met welke doelgroep? En belangrijker nog; hoe zorg ik ervoor dat mijn artikel gelezen wordt?

Lees verder

25 september 2014

De tijdschriftenwand van Editoo

Als er mensen bij ons op kantoor en in de drukkerij op bezoek komen lopen ze vaak regelrecht naar onze tijdschriftenwand. Een grote lange wand helemaal vol met de mooiste magazines en clubbladen. Ook redacteur Max Brandon van paardenvereniging 'Dutch Paint Horse Club' deed dit. Een paint horse is een echt westernpaard die in de jaren '80 is komen overwaaien uit Amerika en nu ook in ons land steeds populairder wordt.

Lees verder

2 september 2014

Ondersteuning nodig bij Editoo?

Hij is vernieuwd! De helpfunctie in Editoo. Als je inlogt in Editoo zie je standaard aan de rechterkant onze reddingsboei. Daar vind je het antwoord op de meest uiteenlopende vragen van Editoo. En hij is nu nog uitgebreider en duidelijker. Je vindt er antwoord op de meeste vragen als: hoe verwijder ik een artikel van de pagina? Hoe maak ik een nieuwe publicatie aan? En hoe sluit ik een drukopdracht af? Het antwoord staat er altijd zonder dat je met ons hoeft te mailen of bellen. Hoe makkelijk is dat?

Lees verder

18 augustus 2014

5 jaar in Editoo

De waterliefhebbers van de Crowners Club maken al weer bijna vijf jaar hun clubblad de Crowners Actueel met Editoo. Dit was voor hun reden om in hun eigen clubblad wat extra aandacht te besteden aan de drukker van hun clubblad. Zij schreven onderstaand artikel over onze samenwerking.

Lees verder

23 juli 2014

Al weer onze vijfde nieuwsbrief!

Het is al weer juli, dus de hoogste tijd voor een nieuwe editie van onze eigen nieuwsbrief! Net zoals de vorige vier edities staat de Editoo Nieuwsbrief weer boordevol met inspirerende verhalen, andere bladenmakers die over hun favoriete blad vertellen en onze handige tips. Omdat wij weten hoe leuk het is om bladen te maken, delen wij dat graag met iedereen. Je daarbij laten inspireren door andere verenigingen en vrijwilligers is natuurlijk het leukste wat er is. Zo leer je van elkaar. Dus laat je inspireren, sla het blad open en ga aan de lees.

Lees verder

 

 

BTW NL 809335050.B01 • KvK 09116701 • Rabobank 1226.31.145 • IBAN NL 86 RABO 0122 6311 45 • BIC RABONL2U

op al onze leveringen en diensten zijn de Algemene Voorwaarden van Editoo B.V. van toepassing zoals deze zijn geregistreerd bij de Kamer van Koophandel voor Centraal Gelderland te Arnhem

Lees hier ons Privacystatement en Cookie informatie